KFC

KFC

Tuesday, 20 December 2011

KITA PERLU BERSYUKUR

Assalamualaikum..,Peacee .(^_^)


hah....lega hatiku ni..,puas dapat makan kenyang...beRsama kawan2 ku,sekian lama aku menanti akhirnya dapat juga ku menikmati hidangan yang penuh berselera(ayat ntah ap2.).,k sambung balik,sukar ku menanti hidangan sebegeni(pasti ampa mnyampah baca ayat aku ni)sudah2..,pendek kata la senang or rumusan, ak happy..serta menikmati keenjoyaan ak..bersama-sama kawan aku hahahks. xD .apa2 pon aku tetap kenyang....tetapi suatu hari aku terfikir dan merenung diri aku ini ,adakah aku menikmati segala makanan? dan kesenangan apabila makan-makanan yang sedap2 ..?ya memang pon.! kita perlu bersyukur apa yang kita ada.,segala kemewahan ,segala makanan ,segala minuman,dan segala2nya la..adalah datang daripada Allah S.W.T ..,tetapi kita patut sedar dan lihat diluar sana yang sedang kelaparan dan kebuluran iaitu di somalia ataupun di tempat-tempat orang susah..,kecian aku tengok..,budak-budak yg minum air kotor ..aish..xsanggup ak tgok...,apapon kita pelu bersyukur...apa yang kita dapat..,aku harap korang sedar dan renung2kanlah...apa segala kesenangan yang kita dapat berbanding orang tidak mendapat kesenangan..ok,setakat ni saja....dan aku harap entri aku ni x bosankn korang apabila korang baca(= =")....

No comments:

Post a Comment

Ary Jadi Boy

Ary Jadi Boy
Assalamualaikum...and Peace,,.hehe.,hari ini aku sangat happy., sebab aku telah mengembirakan kawan-kawanku di tasik darulaman High(perasan)= =”..hahahks ,Tarikh 12.12.2011 hari jadi farhan iaitu kawan aku dikenali sebagai Boy(padahal xpon) ..,kami sekelas telah membuat SURPRISE la konon..padahal x SURPRISE tara mana pon puih…hahahks(excited la sgt)..hah,aku dan kawan sekelas telah membaling tepung Jagung or Gadum dengan harga 1.70 kot.ish mahal betul tepung pada zaman sekarang ni kan.?? Kena jimat ni..baru selamat..ok stop….kita teruskan apa yang aku nak bagi tau…kepada ampa yang membaca post aku nie.iaitu aku Cuma gembira saja pada hari jadi kawan aku nie.,maklum la bwu lepas SPM ..hahaha..,yang tu saja aku nak bagi tau kepada korang..hahahaks.,(pendek jea kn entri ak ni) .act aku ingin mngambil kesempatan untuk mengucapkan..taniah dan syabas kepada kawan-kawan aku yang telah menjayakan Party or Ary Jdi kwan ku yg ke 17 ….ok disini sja.,minx maaf kalu menyamapah (= =”) membaca hahahks..

SPM

SPM
Assalamualaikum....hahahaks,maklum la bwu jea buka BLOG .=="..,bwu nk tlis tntang abisnya ak dalam suasana sesi persekolahan..mcm pa g, blog kwan2 ak yg len tlis lama mna dah tentang mreka abis sesi persekolahan and (SPM) .....,disini ak ingin mngambil kesempatan.ingin mgucapkn alhamdullilah sbb ak dh mnmpuhi segla cbraan dan rintangan seblum mghdpi SPM..nie yg tu ja ak nk ckap pon..,dan ak hrap result... ak mstilah memuaskn..,hehehe...ok.,setakat ini sja.bye2 xD (xdak keja)

End SPM

End SPM
Assalamualaikum...,Yahooo...!! excited gila...,last exam ak mnnduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia.(Mood Happy).. Ap mcm kwan2..dh abis exam.?? ak harap korang dh abis la noh..hahahks,seronok2 juga.tp Jaga2 ..(pham2 je la kn)walaupon dah abis dh exam, take care k or beware hahahaks(Over),ak hrap diri ak ni lbih matang x mcm budak2 lg ..hahahaks...,best. sgt xtau nk ckp ap..,apa2 pon..enjoy bye2 ,take care, Miss u all my friend,Galak :)

Upin and Ipin

Upin and Ipin
Upin dan Ipin boleh berpuasa pada bulan ramadhan ,takkan korang xbley kot.?hahahhaa., kcuali la ehm3.. mksod ak demam trok ka dan seterusnya hehehehhe...., Dont Give up.,k Puasa la Kwan2ku malu la ckit kat upin dan ipin nie.. hehehe. :p